Плаж " ММЦ" - Приморско

Плаж

Плаж " ММЦ" - Приморско.

ММЦ – международен младежки център е културно селище, което се намира между Приморско и Китен.
Разполага с вили, хотели, бунгала и обширен плаж:

Най-честият избор за почивка през лятото е морето. Напоследък много от нас избират да разпуснат по бреговете на крайморските градчета на близките ни съседки – Гърция и Турция, а и не рядко това удоволствие излиза и по-изгодно за джоба. Но ако все още държите на почивка по нашето Черноморие и предпочитате тя да не е в един от множеството хотели – то вашето място е ММЦ-Приморско. Мястото е известно с организираните в близкото минало международни лагери и не случайно носи името – Международен младежки център. Все още обаче то притежава невероятен чар.

Ако сте избрали тази дестинация обаче непременно първо си запазете стая в хотел или най-добре бунгало в някой от комплексите в центъра. Не си представяйте просто бунгало, защото наистина ще останете доста приятно изненадани. Компелксите са съвсем прясно ремонтирани и всяко бунгало представлява малка боксониерка, но с екстри като климатик, хладилник и телевизор. А в повечето от комплексите се предлага и закуска, която ще увеличи цената на престоя ви с не повече от 5 лв. на ден.  Колко ще ви излезе бунгалото ли – различно, но доста по-евтино от хотел. Цените варират от 40 лв. за бунгало за трима, до по пет лева на легло. И не на последно място тези комплекси винаги са пълни с деца и домашни любимци, които винаги намират общ език, докато родители и стопани могат да си починат на приветливите барове до бунгалата.
Та, ако ви харесва, просто следвайте посока Созопол. Само на около двайсетина километра след това ще влезете в Приморско, а още само около половин километър след това сте  в ММЦ. И хайде на плаж. А от този в ММЦ ще ви се завърти главата. Подобна дълга и широка плажна ивица рядко се среща, а на всичкото отгоре пък е почти празна. Направо звучи невероятно, но още по-невероятно е морето в този край. Няма да настъпите нито един камък, а водата почти през цялото лято е бистра и за щастие дори рядко се срещат “разни боклучета” в нея. На този плаж няма да намерите характерните за цялото Черноморие шезлонги, а просто можете да сложите кърпата и чадъра, където си поискате. 
След приятната разхладата на плажа, сигурно сте огладнели. Ето за това трябва да сте подготвени предварително. Защото ММЦ е подходящ курорт предимно за хора с коли, особено, ако с вас са децата. Във всеки комплекс има барове, на които ще ви предложат нещо за хапване. Но ако искате питателен обяд или вечеря, ще трябва да се разходите до Приморско или Китен, които са на почти еднакви разстояния от комплекса. И така от тишината на ММЦ само след километър ще се озовете в може би вече липсващата ви навалица от магазинчета, царевица, ресторантчета. Първото, което ще подмами апетита ви са дюнерите, които се предлагат през крачка. Но ако сте дошли на море, нека да е като на море. Нали знаете “с питане до Цариград се стига”. Та просто попитайте къде приготвят прясно уловена риба. И в Приморско, и в Китен веднага ще ви упътят. А насладата от топло приготвени току-що уловени попчета или сафрид, наистина е невероятна и ще ви засити напълно.
След като сте разучили всички маршрути от бунгалото до плажа или “улова на храна”, оставете си един ден само за разходки... Защото в този край наистина има много какво да се види. Сигурно всеки е чувал песничката “Ропотамо ни посреща...”. Е, така че не пропускайте да отидете до река Ропотамо и до резервата, носещ същото име, който се намира само на около 5 километра от ММЦ. След като се разходите с лодка по водите на Ропотамо и хапнете рибка на ресторантите-корабчета, не пропускайте да попитате за забележителностите тук. Една от най-известните сред тях е Змийският остров, както и блатото Аркутино, около което вирее рядко срещаната пясъчна лилия. От залива при още наричаното Мечешко блато пък  може да се насладите на гледката към остров Свети Тома, който е известен с това, че е единственото място в страната ни, на което виреят диворастящи кактуси. Не пропускайте и лонгозните гори в местността, както и скалните феномени. 
И май няма да ви стигне един ден, защото и в обратна посока – към Китен има още много да видите. Ако решите да тръгнете натам, със сигурност не пропускайте да се разходите до природен парк Странджа, в който ще се разхладите от летните жеги, разглеждайки множеството пещери и мраморни куполни гробници. Ако сте любители на историята, попитайте и за Тракийското селище “Беглик Таш”, чиито разкопки започват през 2003 г. Ако пък искате да направите най-невероятната си снимка, потърсете скалното образувание “Лъвската глава”, наподобяващо глава на Царя на животните.
И след толкова впечатления, май отново е време да се върнете в спокойствието на ММЦ-Приморско и да се отпуснете под слънчевите лъчи!

 




Времето
в
Приморско

8 °C

Слаб дъжд

вятър 13 км/ч

2024-03-20 5 | 10 °C
2024-03-21 4 | 12 °C
2024-03-22 6 | 13 °C
2024-03-23 5 | 9 °C

Температура на водата

13 °C